Това е една от рецептите, с които участвах в първия брой на електронното блогосписание SOintoFOOD. За мен беше голяма чест и истинско удоволствие да бъда частица от този проект. Искам от все сърце да благодаря на Мария и Гери за предоставената възможност и да им изкажа своето възхищение. Те се трудиха неуморно месеци наред, за да можем сега да се насладим на крайния резултат. Броят на списанието е прекрасен и празничен - заразява с коледно настроение, внася в дома ни щипка коледна магия и красота.
Разгледайте го и се уверете сами, насладете се на всички прекрасни рецепти. А защо и да не претворите някоя от тях за празниците?
Мус от риба тон в лимонени чашки за електронното блогосписание SOintoFOOD / Tuna Mousse in Lemon Cups
Продукти:
за 8 порции
4
лимона,
150
гр. консерва риба тон в олио,
3 сушени домати в олио,
около
10 маслини без костилка,
1-2
с.л. маскарпоне,
сол
и черен пипер на вкус
- Измийте и подсушете лимоните. Срежете ги на две по дължина и извадете
внимателно вътрешността. Отделете 2-3 с.л. от лимоновия сок за муса, а
останалото количество пулпа и сок, което ви остава, използвайте за друга
рецепта (например за домашна лимонада).
- Отворете консервата от риба тон, отцедете я добре. Сложете я в
блендер, заедно с нарязаните на
едро сушените домати, 1-2 с.л. лимонов сок, 1 с.л. маскарпоне, сол и черен
пипер на вкус. Миксирайте докато продуктите се смесят в кремообразна
консистенция. При необходимост, може да добавите още малко маскарпоне
и/или още малко лимонов сок.
- Нарежете маслините на ситно, прибавете ги към муса от риба тон и
разбъркайте.
- Покрийте купата с мус и оставете в хладилник, да се охлади много
добре.
- Напълнете лимоновите „чашки” с мус и ги приберете в хладилника до
сервиране.
- Сервирайте напълнените лимони, заедно със зелена салата и с малки филийки препечен или непрепечен хляб.
*** Рецептата е адаптирана от сп. „Alice
Cucina 2012 - Antipasti stuzzichini e finger food”
Лети, нищо нямаше да има смисъл без вдъхновението и подкрепата от всички вас! Това списание е за всички ни, то съществува благодарение на всички ни. Както казва Маррия - ние просто събрахме това в едно, ваша е заслугата. :)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря за всичко!
А рецептите ти - толкова прекрасни, голям финес!
Прегръдки и лека вечер! :)
Така е, Гери, но пък без идеята и многото труд и усилия по реализацията ѝ също нямаше да го има списанието :-) Ще чакам втория брой и ще стискам палци списанието да стане редовно издание, защото е чудесно!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Поздрави и прегръдки и пожелание за много прекрасно предколедно настроение!
Лети, не знаех за това елсписание. Поздравления за теб! Много атрактивно поднесено предястие. Поздрави
ОтговорИзтриванеСписанието, сега му е прощъпулника, благодарение на усилията на Мария и Гери :-) Надявам се, с усилията на всички кулинарни блогъри да продължи да се списва, защото идеята е чудесна да си имаме блогосписание.
ИзтриванеБлагодаря ти, Ани!
Чудесно предколедно настроение, ти пожелавам!
Пълнила съм лимонови половинки с риба от консерва и е много вкусно. Със съставките, които даваш, ще стане много по-богато и вкусно.Ще се възползвам от идеята!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица, Лети!
Те могат да се напълнят с какво ли не и стоят красиво, но наистина рибата е много подходяща. И аз правя една рибена салата и пълня в лимонени "чашки", но не е с риба тон. Ще обменяме рецепти за рибените салати :-)
ИзтриванеХубаво предколедно настроение, Инче!
Дзверска вкуснотия. Простичко ама да ти дойде идеята.
ОтговорИзтриванеПоздравления за списаниито!
Благодаря!
ИзтриванеТе простичките неща винаги са най-вкусни :-)
Поздрави!
Чудесно предложение, Лети и избор за списание!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Прегръдка и хубава седмица!
Благодаря ти много, Дани!
ИзтриванеПрегръдки и пожелание за прекрасно предколедно настроение!
Много красиво и елегантно, много подхождащо на стила на списанието -
ОтговорИзтриванеразкошно предложение и страхотно твое участие,Лети.
Благодаря, поздравления и още празнично вдъхновение!
Сърдечно ти благодаря, Диди!
ИзтриванеАз се възхищавах на твоите предложения в списанието - красиви, креативни и вкусни!
Чудесно списание се е получило!
Поздрави и пожелания за прекрасно предколедно настроение!
Страхотно предложение, Вили!
ОтговорИзтриванеИ участието ти е напълно заслужено в първия брой, браво!
Благодаря ти, Весе!
ИзтриванеНадявам се това начинание да просъществува занапред. Идеята на Мария и на Гери за електронно блогосписание е чудесна.
Поздрави и хубаво предколедно настроение!