петък, 28 януари 2022 г.

Когато готвят мъжете: Свински ребърца по мадридски / Madrid Style Pork Ribs


    Едно ястие много лесно за приготвяне и същевременно много вкусно, а също така и малко по-различно от обичайното. При тази рецепта готвачът е моят съпруг, а от мен плейтинга и фотосите :)  Източник на рецептата: cookaround.com


Свински ребърца по мадридски / Madrid Style Pork Ribs

Продукти:

около 1,5 кг. свински ребра,

2-3 скилидки чесън,

1 връзка магданоз,

1 глава лук,

1 с.л. червен пипер,

1 ч.л. млян черен пипер,

сол на вкус,

около 60 ml зехтин



  

    Начин на приготвяне:

  • Много ситно се нарязват лука, чесъна и магданоза и се смесват в купичка.
  • Ребрата се нарязват на порционни парчета и се поставят в съд. Прибавя се зехтина, солта, черния и червения пипер, както и много ситно накълцаните лук, чесън и магданоз. Всичко се обърква много добре с ръце, така че всички подправки и продукти да се смесят и полепнат по ребрата от всички страни.
  • Всичко се прехвърля в тавичка с незалепващо покритие. Ребрата се пекат в предварително загрята до 150℃ (без вентилатор), БЕЗ ДА СЕ ПОКРИВАТ с фолио или капак, около 60-70 минути (но все пак точното време зависи от фурната).
  • Сервират се с гарнитура по избор. На снимката гарнитурата е два вида пюре – картофено и от моркови, но вие можете да сервирате с пържени или печени картофи, сотирани или задушени зеленчуци или любима свежа салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар