неделя, 23 април 2017 г.

Спаначена салата с орзо (арпа фиде) / Spinach Orzo Salad with cranberries and feta



Спаначена салата с орзо / Spinach Orzo Salad with cranberries and feta

Продукти:

около 250 гр. млад, крехък спанак подходящ за салата (бейби спанак),
около 150 грама орзо (арпа фиде),
половин глава червен лук,
шепа орехови ядки (пожелание сурови или печени),
шепа сушени червени боровинки,
бяло краве сирене (или можете да използвате козе сирене или синьо сирене)

за овкусяване на салатата:  
около 2 с.л. зехтин, 
около 1 с.л. балсамов оцет,
 сол на вкус

  • Предварително почистете спанака, като отделите листата от дръжките. Измийте го и много добре отцедете от водата. Дребните, деликатни листа оставете цели, а по едрите накъсайте на парчета и ги сложете в салатна купа.
  • Сварете в подсолена вода арпа фидето (орзото) според указанията на опаковката. Когато е гоново изсипете в гевгир, изплакнете със студена вода и оставете добре да се отцеди.
  • Обелете лука и нарежете половин глава на тънки полумесеци.
  • Прибавете при спанака орзото (арпа фидето), начупените на едро орехови ядки, червените боровинки, нарязаният фино лук.
  • Овкусете салатата със сол на вкус, зехтин и балсамов оцет. Разбъркайте внимателно. Поръсете с натрошеното сирене и сервирайте веднага.


Няма коментари:

Публикуване на коментар