сряда, 9 януари 2013 г.

Пилешки дреболийки на тиган



     Много хора не харесват и не консумират субпродукти. Ако сте от тях, тази рецепта не е за вас. Но ако сте от хората, които си похапват, моето предложение може да ви хареса :)    
     Поднесете със салата според сезона и с чаша вино или бира и ще имате чудесен обяд или вечеря.

Пилешки дреболийки на тиган

Продукти:

около 300 гр. пилешки дробчета,
около 300 гр. пилешки сърца,
20 гр. масло,
1 с.л. олио (или зехтин за готвене)
2 глави лук,
1 праз (само бялата и много светлозелената част),
5-6 гъби,
1 к.ч. (60 ml) доматен сок,
1/2 к.ч. бяло вино,
около 1/2 к.ч. течна неподсладена готварска сметана,
щипка чубрица,
щипка риган,
щипка мащерка,
черен пипер и сол на вкус

магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на осминки лука, а праза на парчета около 1 см.
Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Прибавете пилешките сърца и дробчета и ги позапържете.
Прибавете лука и праза и гответе около 5-6 минути или докато лука поомекне.
Прибавете чубрицата, ригана, мащерката и разбъркайте. После добавете виното, а след 3-4 минути доматения сос и нарязаните на едро гъби.
Подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри до готовност на дреболийките, като отвреме навреме разбърквате леко.  
Когато прецените, че дреболиите са готови, прибавете сметаната, разбъркайте  и дръжте на огъня още 1-2 минути.
Оттеглете от котлона и поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.



28 коментара:

  1. Лети, обичам пилешки дреболии.
    И предложението ти е много свежо
    и ароматно!
    Прегръдка и хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани!
      Прегръдки и хубави, вкусни и уютни почивни дни!

      Изтриване
  2. Аз ги обожавам :), благодаря за чудесната рецепта !
    С поздрав ! Хубава сряда !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ивана, радвам се, че ти допада! Благодаря ти!
      Поздрав и хубави почивни дни!

      Изтриване
  3. Лети, много подходящо за зимата! Ароматно, топло и питателно, а и пиещо винце...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Бети!
      Наистина е много подходящо за винце ;)
      Поздреви!

      Изтриване
  4. Чудна е Лети гозбата ти. В къщи се харесват тези дреболии и ще се възползвам от рецептата ти.
    Много красиви снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Зиче!
      Ще се радвам да споделиш, дали ви е харесало :)
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване
  5. Не съм се сещала за праз в дреболийки. Следващия път ще изненадам скъпия :) Може и към дробчета да ги добавя.

    Хубава вечер!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да ти хареса, Марина!
      Хубави почивни дни!

      Изтриване
  6. Лети, аз си хапвам с кеф, но оставям мъжа ми да приготви дробчетата, че иначе съм като 5 годишна и не ги ям :) Следващият път ще му дам идея да сложи сметанка и праз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Luchiya, накара ме да се усмихна :) И аз имам прояви, като на 5 годишна, обаче не точно в тази посока :))
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване
  7. По сърцата не сме, но по всичко друго, което си сложила в тигана - ДА! :)
    Лети, прекрасни снимки на това вкусно ястие! Ще ми се да взема малко хляб и да си гребна!
    Прегръдки и спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, благодаря ти от сърце!
      Прегръдки и пожелание за уютни, спокойни и вкусни почивни дни!

      Изтриване
  8. Лети, ние също обичаме такива дреболийки и стават изключително вкусни. Ще приложа и твоята рецепта, чудесно звучи и много вкусно изглежда! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да ви хареса, Дани! Благодаря ти!
      Поздрави и чудесен уикенд!

      Изтриване
  9. Оооооооооооооо много вкусно! Много обичам пилешки дробчета и съчица, с гъбки, лук и прочие...Браво, че си се сетила, страхотна идея за вечеря ми даде! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ани! Дано да ви хареса :)
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване
  10. Ние харесваме и консумираме с удоволствие пилешки субпродукти, Лети! :) Само дето с домати не ги бях комбинирала до сега. Моного, много апетитна гозба! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва, Ирма!Благодаря ти!
      Сърдечен поздрав и хубави почивни дни!

      Изтриване
  11. Обичам дреболии а твоите изглеждат адски апетитни :)
    Пожелавам ти прекрасна нова година и мнофо кулинарни приключения :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Вики, за хубавите думи и пожелания!
      Дано 2013-та донесе за теб много здраве, успехи и прекрасни нови преживявания!

      Изтриване
  12. Лети, ще пробвам рецептата при следващия белтъчен ден.
    Поздрав от кулата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вещичке, надявам се да ви допадне! Ще се радвам да споделиш :)
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване
  13. Лети, привет! Ето ме отново с пресни-пресни впечатления от твоята рецепта. Приготвих я миналата седмица и оставих очаровани близките си, в това число и татко, които не харесва ястия, приготвени с много лук и изобщо иновациите в готвенето.
    Сърдечно ти благодаря.
    Прегръдки и приятелски поздрав от кулата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така много ме зарадва, вещичке! Винаги съм щастлива, когато някой изпробва рецептата и се хареса :) Благодаря за доверието и за коментара!
      Прегръдка и хубава празнична вечер, който и от двата празника да празнувате днес!

      Изтриване
  14. Уникални са Лети, Благодаря ти!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че рецептата се е харесала!
      Благодаря за хубавите думи!

      Изтриване