Много хора не харесват и не консумират субпродукти. Ако сте от тях, тази рецепта не е за вас. Но ако сте от хората, които си похапват, моето предложение може да ви хареса :)
Поднесете със салата според сезона и с чаша вино или бира и ще имате чудесен обяд или вечеря.
Пилешки дреболийки на тиган
Продукти:
около 300 гр. пилешки дробчета,
около 300 гр. пилешки сърца,
20 гр. масло,
1 с.л. олио (или зехтин за готвене)
2 глави лук,
1 праз (само бялата и много светлозелената част),
5-6 гъби,
1 к.ч. (60 ml) доматен сок,
1/2 к.ч. бяло вино,
около 1/2 к.ч. течна неподсладена готварска сметана,
щипка чубрица,
щипка риган,
щипка мащерка,
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на осминки лука, а праза на парчета около 1 см.
Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Прибавете пилешките сърца и дробчета и ги позапържете.
Прибавете лука и праза и гответе около 5-6 минути или докато лука поомекне.
Прибавете чубрицата, ригана, мащерката и разбъркайте. После добавете виното, а след 3-4 минути доматения сос и нарязаните на едро гъби.
Подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри до готовност на дреболийките, като отвреме навреме разбърквате леко.
Когато прецените, че дреболиите са готови, прибавете сметаната, разбъркайте и дръжте на огъня още 1-2 минути.
Оттеглете от котлона и поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.
Лети, обичам пилешки дреболии.
ОтговорИзтриванеИ предложението ти е много свежо
и ароматно!
Прегръдка и хубава сряда!
Благодаря ти, Дани!
ИзтриванеПрегръдки и хубави, вкусни и уютни почивни дни!
Аз ги обожавам :), благодаря за чудесната рецепта !
ОтговорИзтриванеС поздрав ! Хубава сряда !
Ивана, радвам се, че ти допада! Благодаря ти!
ИзтриванеПоздрав и хубави почивни дни!
Лети, много подходящо за зимата! Ароматно, топло и питателно, а и пиещо винце...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Бети!
ИзтриванеНаистина е много подходящо за винце ;)
Поздреви!
Чудна е Лети гозбата ти. В къщи се харесват тези дреболии и ще се възползвам от рецептата ти.
ОтговорИзтриванеМного красиви снимки!
Поздрави!
Благодаря ти, Зиче!
ИзтриванеЩе се радвам да споделиш, дали ви е харесало :)
Сърдечен поздрав!
Не съм се сещала за праз в дреболийки. Следващия път ще изненадам скъпия :) Може и към дробчета да ги добавя.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!!
Ще се радвам да ти хареса, Марина!
ИзтриванеХубави почивни дни!
Лети, аз си хапвам с кеф, но оставям мъжа ми да приготви дробчетата, че иначе съм като 5 годишна и не ги ям :) Следващият път ще му дам идея да сложи сметанка и праз.
ОтговорИзтриванеLuchiya, накара ме да се усмихна :) И аз имам прояви, като на 5 годишна, обаче не точно в тази посока :))
ИзтриванеСърдечен поздрав!
По сърцата не сме, но по всичко друго, което си сложила в тигана - ДА! :)
ОтговорИзтриванеЛети, прекрасни снимки на това вкусно ястие! Ще ми се да взема малко хляб и да си гребна!
Прегръдки и спокойна нощ!
Тили, благодаря ти от сърце!
ИзтриванеПрегръдки и пожелание за уютни, спокойни и вкусни почивни дни!
Лети, ние също обичаме такива дреболийки и стават изключително вкусни. Ще приложа и твоята рецепта, чудесно звучи и много вкусно изглежда! :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ви хареса, Дани! Благодаря ти!
ИзтриванеПоздрави и чудесен уикенд!
Оооооооооооооо много вкусно! Много обичам пилешки дробчета и съчица, с гъбки, лук и прочие...Браво, че си се сетила, страхотна идея за вечеря ми даде! :)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Ани! Дано да ви хареса :)
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Ние харесваме и консумираме с удоволствие пилешки субпродукти, Лети! :) Само дето с домати не ги бях комбинирала до сега. Моного, много апетитна гозба! Поздравления!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва, Ирма!Благодаря ти!
ИзтриванеСърдечен поздрав и хубави почивни дни!
Обичам дреболии а твоите изглеждат адски апетитни :)
ОтговорИзтриванеПожелавам ти прекрасна нова година и мнофо кулинарни приключения :)
Благодаря ти от сърце, Вики, за хубавите думи и пожелания!
ИзтриванеДано 2013-та донесе за теб много здраве, успехи и прекрасни нови преживявания!
Лети, ще пробвам рецептата при следващия белтъчен ден.
ОтговорИзтриванеПоздрав от кулата!
Вещичке, надявам се да ви допадне! Ще се радвам да споделиш :)
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Лети, привет! Ето ме отново с пресни-пресни впечатления от твоята рецепта. Приготвих я миналата седмица и оставих очаровани близките си, в това число и татко, които не харесва ястия, приготвени с много лук и изобщо иновациите в готвенето.
ОтговорИзтриванеСърдечно ти благодаря.
Прегръдки и приятелски поздрав от кулата!
Така много ме зарадва, вещичке! Винаги съм щастлива, когато някой изпробва рецептата и се хареса :) Благодаря за доверието и за коментара!
ИзтриванеПрегръдка и хубава празнична вечер, който и от двата празника да празнувате днес!
Уникални са Лети, Благодаря ти!!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че рецептата се е харесала!
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!