понеделник, 13 юли 2015 г.

Време за парти: Рулца от гриловани тиквички / Grilled Zucchini Rolls



Рулца от гриловани тиквички / Grilled Zucchini Rolls

Продукти:

5-6 тиквички,
около 250 гр. крема сирене,
около 100 гр. краве сирене,
2-3 с.л. цедено кисело мляко (или 1-2 с.л. обикновено),
3 скилидки чесън,
копър,
сол и черен пипер на вкус

  • Тиквичките се измиват добре, подсушават се, дръжките се отстраняват и така, както са с корите се нарязват по дължина на ленти с дебелина около 3 мм. Гриловат се на грил-тиган или скара.
  • Смесват се крема сиренето, настърганото на ренде краве сирене и цеденото мляко. С пасатор се разбиват до еднородна кремообразна консистенция. Ако сместа е по-рядка се добавя крема сирене, ако е прекалено гъста - още малко от млякото. Млечната плънка се подправя със счуканите скилидки чесън, ситно нарязания копър и черен пипер на вкус. Прибавя се и сол, ако е необходимо. Сместа се разбърква много добре.
  • Намазва се от плънката върху всяка от грилованите ленти тиквички. Лентите се завиват на рулца. 
  • Рулцата се подреждат в плато и се оставят в хладилник до сервиране.
     *** Продуктите посочени в рецептата са ориентировъчни. Може да нагодите млечните съставки и подправките по ваш вкус.



10 коментара:

  1. Обожавам гриловани зеленчуци! А тези тиквички са повече от прекрасни, мила Лети! :)
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ги обичам много, Гери! Едно от любимите ми неща за похапване е зеленчуци на грил.
      Благодаря ти, мила!
      Морски поздрави!

      Изтриване
  2. Едно наистина прекрасно, свежо, лятно ястие! Браво, Лети! Презентирала си ги много апетитно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Люси!
      Лятото ни поднася такова изобилие от пресни и вкусни плодове и зеленчуци, че човек се чуди кой по напред да избере и по коя рецепта от многото възможни да си го приготви :-)
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Нещо подобно ми се върти в главата, а ето сега - готова рецепта! Лети, благодарности за предложението!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ти харесат, Инче!
      Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Фантастично изглеждат. Обаче така ми стоят безсолни тиквичките, въпреки, че плънката е солена. А ако се осолят преди грила се разводняват пък...:((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако плънката е достатъчно солена се компенсира, поне за моя вкус. Ама няма как Весе, защото наистина преди грила не се солят защото се разводняват.
      Може да пробваш да ги ръснеш с малко смляна морска сол след гриловането и тогава да завиваш с плънката. Може и да се получи по-соленичко, като за твоя вкус. но не съм пробвала така, сега ми хрумна.
      Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  5. Много обичам тиквички и идеята ми се струва страхотна. Непременно ще я пробвам :) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да ви хареса!
      Благодаря! :-)
      Поздрави!

      Изтриване