Рулца от гриловани тиквички / Grilled Zucchini Rolls
Продукти:
5-6 тиквички,
около 250 гр. крема сирене,
около 100 гр. краве сирене,
2-3 с.л. цедено кисело мляко (или 1-2 с.л. обикновено),
3 скилидки чесън,
копър,
сол и черен пипер на вкус
- Тиквичките се измиват добре, подсушават се, дръжките се отстраняват и така, както са с корите се нарязват по дължина на ленти с дебелина около 3 мм. Гриловат се на грил-тиган или скара.
- Смесват се крема сиренето, настърганото на ренде краве сирене и цеденото мляко. С пасатор се разбиват до еднородна кремообразна консистенция. Ако сместа е по-рядка се добавя крема сирене, ако е прекалено гъста - още малко от млякото. Млечната плънка се подправя със счуканите скилидки чесън, ситно нарязания копър и черен пипер на вкус. Прибавя се и сол, ако е необходимо. Сместа се разбърква много добре.
- Намазва се от плънката върху всяка от грилованите ленти тиквички. Лентите се завиват на рулца.
- Рулцата се подреждат в плато и се оставят в хладилник до сервиране.
*** Продуктите посочени в рецептата са ориентировъчни. Може да нагодите млечните съставки и подправките по ваш вкус.
Обожавам гриловани зеленчуци! А тези тиквички са повече от прекрасни, мила Лети! :)
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер!
И аз ги обичам много, Гери! Едно от любимите ми неща за похапване е зеленчуци на грил.
ИзтриванеБлагодаря ти, мила!
Морски поздрави!
Едно наистина прекрасно, свежо, лятно ястие! Браво, Лети! Презентирала си ги много апетитно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Люси!
ИзтриванеЛятото ни поднася такова изобилие от пресни и вкусни плодове и зеленчуци, че човек се чуди кой по напред да избере и по коя рецепта от многото възможни да си го приготви :-)
Сърдечни поздрави!
Нещо подобно ми се върти в главата, а ето сега - готова рецепта! Лети, благодарности за предложението!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Надявам се да ти харесат, Инче!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Фантастично изглеждат. Обаче така ми стоят безсолни тиквичките, въпреки, че плънката е солена. А ако се осолят преди грила се разводняват пък...:((
ОтговорИзтриванеАко плънката е достатъчно солена се компенсира, поне за моя вкус. Ама няма как Весе, защото наистина преди грила не се солят защото се разводняват.
ИзтриванеМоже да пробваш да ги ръснеш с малко смляна морска сол след гриловането и тогава да завиваш с плънката. Може и да се получи по-соленичко, като за твоя вкус. но не съм пробвала така, сега ми хрумна.
Поздрави сърдечни!
Много обичам тиквички и идеята ми се струва страхотна. Непременно ще я пробвам :) :) :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ви хареса!
ИзтриванеБлагодаря! :-)
Поздрави!