Тази тарта чака от доста време ред, за да се покаже. Оказва се, че повече готвя и снимам, по-малко качвам в блога. Сега наваксвам с нова рецепта от чакащите :)
Продукти:
За тестото:
1 ч.ч. брашно (160 гр.),
1 равна ч.л. бакпулвер,
4-5 с.л. студена вода,
5-6 с.л. растопено краве масло,
сол
За плънката:
около 100 гр. сирене,
около 100 гр. "Гауда",
около 150 гр. моцарела
200 мл. готварска неподсладена сметана,
2 яйца,
2-3 стръка зелен лук,
1 брой пилешки гърди,
10-тина броя маслини без костилки,
1 ск. чесън,
черен пипер
Сварете пилешкото месо до полуготовност в подсолена вода, нарежете на малки хапки.
Пресейте брашното с бакпулвера, посолете, прибавете маслото и водата и замесете тесто.
В добре намаслена форма разстелете тестото по дъното и стените, леко притиснете, надупчете на много места с вилица. Оставете тестото за 30 минути в хладилника.
В дълбока купа сложете сиренето, кашкавала "Гауда", нарязани на парчета, прибавете сметаната. Използвайте пасатор, за да пасирате сместа до гладка и кремообрезна.
Разбийте яйцата с вилица и ги прибавете към сместа, бъркайте докато се поемат.
Прибавете нарязаната на парченца моцарела и нарязаното на хапки пилешко месо.
Добавете нарязаните на ситно зелен лук и скилидка чесън, нарязаните маслини и черен пипер на вкус.
Има още един начин за приготвяне на плънката: В тенджера или дълбок тиган с незалепващо покритие се слагат сиренето, гаудата, моцарелата и сметаната и се бъркат на слаб огън докато се постигне еднородна кремообразна консистенция. Когато поизстине (в никакъв случай не трябва да е горещо)се добавят разбитите с вилица яйца, бърка се докато се смесят със сирената и се добавяти останалите продукти.
Изсипете сместа върху разстеленото във формата тесто.
Печете на умерена фурна до готовност.Аз пекох на 190 градуса, но все пак преценете според фурната ви.
Поръсете със ситно нарязан копър или магданоз, според предпочитанията.
Questa crostata è molto ben fatta, perfetta brava !
ОтговорИзтриванеwow..anna oxa come musica mi hai riportato a qualche anno indietrio ;) un abbraccio ciao
Мммм, благодаря за идеята, харесвам много съчетанието на вкусове, Лети!
ОтговорИзтриванеПоздрави и :)
Лети,
ОтговорИзтриванехаресвам тарт със сирена,
а добавките на пилешко и аромати
го прави много вкусно :)
Поздрави и прохладни летни дни!
Лети,
ОтговорИзтриванестрахотна е...
Освен, че звучи примамливо вкусно е и
много красива.
Поздрав и усмихната вечер, Диана
Лети,
ОтговорИзтриванеобичам такива не много сложни, но вкусни рецепти и то с повече сирена. Става и за предястие и за лека вечеря с чаша вино.
Снимките са върха! Прияде ми се :)
Thanks Stefania!
ОтговорИзтриванеYou are very kind. I really like italian music, italian cuisine and Italy.
Regards!
Дива, да ви е сладко, ако решиш да я направиш :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Дани и аз си падам по сирената :) Харесвам ги във всякакви комбинации.
Прохладни и хубави летни дни и на теб!
Диди, благодаря!
Ти винаги намираш мила дума за мен. Ако знаеш колко приятно ми става и как зареждащо ми действа това... Благодаря ти!
Много ми се иска да получаваш винаги два пъти повече обич, мило отношение и подкрепа, отколкото така щедро раздаваш.
Прегръдка!
Дани, благодаря!
И аз обичам рецепти с повечко сирена :)
Хубави летни дни!
O, чудесно е това предложение, Лети!
ОтговорИзтриванеДа, най-често снимането, изборът и обработването на снимките, в последствие публикацията на рецептата.. отнемат много повече време от самата направа на ястието. Но пък си заслужава! Благодаря за споделяне на рецептата!
Поздрави и :-))
Дими, благодаря!
ОтговорИзтриванеНаистина по-трудно е снимането, избора и обработването на снимките, отколкото готвенето :)) Така доста рецепти изостават, застъпват се от нови и все не мога да кача всичко запланувано :)
Е няма значение времето, все някога ще стане...
Прегръдка и усмивки, с пожелание за хубави летни дни!
Много вкусно изглежда ще се пробва :-, и с тези продукти определено е по мои вкус...
ОтговорИзтриванеЛати, благодаря!
ОтговорИзтриванеДано да ти хареса :)
Сърдечни поздрави!
Тестото няма нужда да втасва, нали?
ОтговорИзтриванеМного готина рецепта иначе, луда съм по сирената :)
Благодаря за хубавите думи!
ИзтриванеТестото, което се използва за тартата няма нужда от втасване, така че се приготвя бързо. Надявам се да рецептата да се хареса :)
Сърдечен поздрав!
testoto stana ronlivo s tezi proporcii ,ne mi vdahva doverie receptata.........
ОтговорИзтриванеТестото за тарта или киш в преобладавашия брой рецепти не е някакво пухкаво хлебно тесто, тук става въпрос за маслено тесто. Първоначално, когато смесвате брашното с течните съставки сместа става на трохи, продължавате да месите, докато получите хомогенно тесто. Ако продължава да бъде прекалено ронливо прибавете му още мъничко масло. Оставете тестото за 30 минутки в хладилника и после го разстелете във формата по дъното и стените, като притискате леко с ръце.
ИзтриванеКакто виждате по снимката, при мен се получава. Погледнете среза на парчето, не ви изглежда прекалено рониво, нали? След изпичането заедно с плънката се получава чудесно!
Съжалявам, че нямате доверие на рецептата, защото тартата е вкусна