Шоколадови бисквити / Chocolate
cookies
Продукти:
1ч.ч. = 200 ml
1 ч.ч. размекнато
масло,
2 ч.ч. кафява
захар,
2 яйца,
100 гр. шоколадов
кувертюр (или ако не разполагате в момента с такъв, заменете с натурален
шоколад с високо съдържание на какао, например 70 %)
1 ампула ванилова
есенция,
2 ч.ч. брашно,
1 ч.л. сода
бикарбонат,
1 равна ч.л. сол,
1/2 равна ч.л.
канела,
около 100 гр.
шоколадов чипс (или нарязан на парченца 100 гр. шоколад),
1 ч.ч. счукани
орехи
Начин на приготвяне:
- Сложете размекнатото масло и захарта в дълбока купа и разбийте с миксер. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате добре, докато се поеме от сместа. Прибавете ванилията и разтопения и охладен шоколадов кувертюр (или натурален шоколад, ако нямате кувертюр).
- Смесете пресятото брашно, содата, солта и канелата. Прибавете ги постепенно към маслената смес като разбърквате с дървена лъжица или сладкарска шпатула до еднородна смес. Накрая прибавете шоколадовия чипс (или нарязан на парченца шоколад) и счуканите орехи и разбъркайте отново добре.
- Със супена лъжица гребнете от сместа и с помоща на друга лъжица или малка шпатула избутайте тестото върху засланата с хартия за печене тава. Слагайте сладките на разтояние около 5 см. една от друга - при печене се разливат и заемат формата на кръгла бисквитка.
- Печете на предварително загрята до 190 градуса фурна около 10-12 минути. След като се изпекат ги извадете, оставете за 1-2 минути в тавата, след което внимателно ги вземете със шпатула и ги сложете на решетка да изстинат.
Изглеждат чудни ! Ще пробвам при първа възможност :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кайти! Надявам се да ти харесат!
ИзтриванеТочно за мен са тези бисквитки!
ОтговорИзтриванеМного вкусни стават, поне на нашето семейство много се харесват. Опитай ги, Весе!
ИзтриванеПрекрасни са и звучи лесно и бързо. Ще ги спретна скоро:) Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного благодаря! Надявам се да се харесат!
Изтриване