Хумус с тиква / Pumpkin Hummus
Продукти:
1 консерва (от 400 гр.) сварен нахут,
200 гр. сварена тиква (чисто тегло без корите),
6 с.л. зехтин,
60 гр. сусамов тахан (около 3 с.л. с връх),
1-2 скилидки чесън,
сокът на половин лимон,
сол на вкус,
1/2 равна ч.л. кимион,
60 гр. сусамов тахан (около 3 с.л. с връх),
1-2 скилидки чесън,
сокът на половин лимон,
сол на вкус,
1/2 равна ч.л. кимион,
1/2 равна ч.л. червен пипер
за поръсване отгоре: 1 с.л. зехтин, червен пипер
за поръсване отгоре: 1 с.л. зехтин, червен пипер
Начин на приготвяне:
- Изсипете съдържанието на консервата нахут в цедка (гевгир), изплакнете го под течаща вода и го отцедете много добре.
- Сложете нахута в блендер, прибавете сварената тиква, както и всички останали продукти и пасирайте до еднородна смес. Ако консистенцията е прекалено гъста, може да прибавите 1-2 с.л. студена вода и да пасирате отново за кратко.
- Изсипете така приготвеният хумус в чиния за сервиране, полейте върху него 1 с.л. зехтин и посипете с 1-2 щипки червен пипер.
Ще ми хареса.
ОтговорИзтриване