вторник, 15 януари 2019 г.

Хумус с тиква / Pumpkin Hummus



Хумус с тиква / Pumpkin Hummus

Продукти:

1 консерва (от 400 гр.) сварен нахут,
200 гр. сварена тиква (чисто тегло без корите), 
6 с.л. зехтин,
60 гр. сусамов тахан (около 3 с.л. с връх), 
1-2 скилидки чесън,
 сокът на половин лимон,
сол на вкус,
1/2 равна ч.л. кимион,
1/2 равна ч.л. червен пипер

за поръсване отгоре: 1 с.л. зехтин, червен пипер



   Начин на приготвяне:
  • Изсипете съдържанието на консервата нахут в цедка (гевгир), изплакнете го под течаща вода и го отцедете много добре.  
  • Сложете нахута в блендер, прибавете сварената тиква, както и всички останали продукти и пасирайте до еднородна смес. Ако консистенцията е прекалено гъста, може да прибавите 1-2 с.л. студена вода и да пасирате отново за кратко. 
  • Изсипете така приготвеният хумус в чиния за сервиране, полейте върху него  1 с.л. зехтин и посипете с 1-2 щипки червен пипер.



1 коментар: