четвъртък, 23 март 2017 г.

Пролетна чорба от пресен лук / Spring Onion Soup


     Една много лека, витаминозна супа, която е подходяща за пролетното време и за разтоварване от по-тежкото зимно меню. 

Пролетна чорба от пресен лук / Spring Onion Soup

Продукти:

2-3 връзки пресен лук (зависи от големината им),
3-4 стръка пресен чесън,
1 к.ч. ориз (чашката е от малките - 60 ml),
зеехтин за готвене (или олио),
3-4 с.л. ситно накълцан магданоз,
сол и черен пипер на вкус

за застройка:
1 с.л. брашно,
4-5 с.л. (с връх) кисело мляко

  • Почистете, измийте и нарежете пресния лук и пресния чесън.
  • Задушете ги в загрятата мазнина за 2-3 минути. Прибавете 1,5 л. вода. Добавете почистения и измит ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и варете супата до готовност на ориза.
  • Когато оризът е готов оттеглете от огъня. В купичка смесете брашното с киселото мляко до получаване на гладка каша, разредете при непрекъснато бъркане с малко от супата. С бъркане, прибавете застройката към супата и върнете на котлона да ври на тих огън за около 4-5 минути.
  • Оттеглете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. 



2 коментара:

  1. Ще ми хареса, не съм яла такава супа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И за нас вкъщи беше нещо ново, не бях правила такава, но много ни допадна.

      Изтриване