Салата с тиквички / Grilled Zucchini with Feta Salad
Продукти:
за 4-5 порции
3-4 тиквички средна големина,
около 2 шепи рукола,
1 шепа едро счукани печени лешници,
около 100 150 гр. натрошено сирене
сол на вкус
за дресинга:
5 с.л. зехтин,
3-4 с.л. балсамов оцет,
1 счукана скилидка чесън,
1 ч.л. дижонска горчица
1/3 ч.л. прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Тиквичките се измиват, подсушават и нарязват с остър нож по дължина на много тънки резени (слайсове). Гриловат се на сух грил тиган или на скара. Когато изстинат се поставят в салатно плато, посоляват се леко.
- Руколата се измива, подсушава и се прибавя при тиквичките. Добавят се ядките и натрошеното сирене.
- Продуктите за дресинга се слагат в бурканче, което затваря с капак и се разклаща енергично като шейкър, докато всички съставки се смесят добре. Салатата се залива с дресинга и се сервира веднага.
Супер- всеки ден различно
ОтговорИзтриванеИма още много :-)
Изтриване