сряда, 13 юли 2016 г.

Салата с тиквички / Grilled Zucchini with Feta Salad





Салата с тиквички / Grilled Zucchini with Feta Salad

Продукти:

за 4-5 порции

3-4  тиквички средна големина,
около 2 шепи рукола,
1 шепа едро счукани печени лешници,
около 100 150 гр. натрошено сирене
сол на вкус

за дресинга:
5 с.л. зехтин,
3-4 с.л. балсамов оцет,
1 счукана скилидка чесън,
1 ч.л. дижонска горчица
1/3 ч.л. прясно смлян черен пипер




      Начин на приготвяне:
  • Тиквичките се измиват, подсушават и нарязват с остър нож по дължина на много тънки резени (слайсове). Гриловат се на сух грил тиган или на скара. Когато изстинат се поставят в салатно плато, посоляват се леко.
  • Руколата се измива, подсушава и се прибавя при тиквичките. Добавят се ядките и натрошеното сирене.
  • Продуктите за дресинга се слагат в бурканче, което затваря с капак и се разклаща енергично като шейкър, докато всички съставки се смесят добре. Салатата се залива с дресинга и се сервира веднага.


2 коментара: