През лятото – когато настроението е ваканционно, времето е горещо и не винаги ни се иска да се въртим пред печката – винаги се харесват лесни рецепти. Тази е точно такава и има много приложения. Предястие, мезе за бяло вино или бира, плънка за сандвичи, лек обяд или вечеря - каквото си пожелаете.
Салата с пилешко / Chicken Salad
Продукти:
около 500 гр. пилешко месо без кост (може да е филе или обезкостено от бут, аз смесвам и двете),
половин голяма червена пиперка (чушка),
2-3 стръка зелен лук,
половин малка глава червен лук,
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз,
около 3 с.л. (с връх) майонеза (още по-добре ако е домашна),
около 1 с.л. (с връх) гъсто кисело мляко (или заквасена сметана),
1 ч.л. (с връх) дижонска горчица,
сол и черен пипер на вкус
няколко маслини без костилка за украса (по желание)
- Сварете пилешкото месо в подсолена вода. Извадете от тенджерата и когато изстине го нарежете. Изсипете го в купа.
- Нарежете пиперката (чушката) на много малки кубчета, зеления лук и червения лук на ситно и ги добавете при пилешкото. Прибавете и магданоза.
- В купичка смесете майонезата, горчицата и киселото мляко. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.
- Прибавете майонезената смес към пилешката салата. Разбъркайте добре.
- Покрийте купата с фолио за свешо съхранение и оставете салатата в хладилник поне за 1 час преди консумация.
- Сервирайте добре охладена. Ако ще поднасяте като предястие, можете да оформите топки с помоща на лъжица за сладолед и да ги украсите с маслинка.
*** Продуктите в рецептата са ориентировъчни като количество, може да ги нагодите според вашия вкус и желания.
Лети, обичам салатите ти (е, не само тях :) !)- невероятно вкусни, лесни за приготвяне,засищащи,оригинално поднесени!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Благодаря ти, Инче!
ИзтриванеМалко съм пристрастна към тях, защото много обичам и да ги приготвям, и да ги хапвам :-)
Прегръдки!
Мисля, че ще ми стигне тази чинийка накрая:)
ОтговорИзтриване