сряда, 26 септември 2012 г.
Паниран карфиол / Cauliflower Fritters
В тази публикация, кулинарното приключение ще е съвсем семпло и далеч от експеримента. Ястието е съвсем обикновено, но много любимо на моя съпруг и по негово желание го приготвям веднага щом на пазара се появи този зеленчук. Всъщност, може да си го приготвяте и когато по пазарите вече го няма, ако си замразите във фризера предварително бланширани розички карфиол.
Паниран карфиол
Продукти:
1/2 голяма глава карфиол,
около 150 ml качествена, не много горчива бира,
2 яйца,
брашно,
черен пипер,
сол,
олио
Измийте карфиола и го накъсайте на розички.
Сложете на котлона вода с 1 ч.л. сол да заври. Пуснете розичките във врящата вода и бланширайте карфиола за около 5 минути (зависи колко е крехък и от големината на розичките). Извадете от водата и оставете да се отцеди добре.
В купа разбийте яйцата леко с вилица, добавете бирата, сол и щипка черен пипер. Докато с едната ръка бъркате енергично сместа с помоща на телена бъркалка, с другата ръка добавяйте брашно. Не посочвам точното количество на брашното, правя го на око, но целта е да се получи смес с гъстотата на тесто за палачинки. Внимавайте да не стане на бучки.
Сложете на котлона по-дълбок тиган с олио, да се сгорещи. Потопете розичките бланширан карфиол в сместа и изпържете в тигана до златисто, като обръщате от всички страни.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Лети, толкова апетитни са розичките....
ОтговорИзтриванеРядко готвя карфиол, но този ме плени!
Прегръдка и хубава сряда!
Надявам се да ти хареса и на вкус, Дани! Ние сме по карфиола, правя с него какво ли не, май само в сладкиш не съм го слагала :))
ИзтриванеПрегръдка и хубав усмихнат ден!
Много апетитни късчета, Лети!
ОтговорИзтриванеПепинко, благодаря ти!
ИзтриванеПрегръдка!
Здравей Лети,
ОтговорИзтриванеИ аз правя подобна рецепта и много харесвам карфиола поднесен по този начин:)
Снимките са страхотни!
Хубав ден
Благодаря!
ИзтриванеИ ние сме му горещи почитатели, не само така паниран, а и по други начини приготвен. Само сезон да му е и го почваме :)
Поздрав и чудесен ден!
Лети,поздравления!Прекрасен карфиол се приготвила...точно както го обичаме у дома:))Идваме с бирата:)))
ОтговорИзтриванеДобре сте дошли :)
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
Сърдечен поздрав!
Лети, и ние обичаме много карфиол! Чудесно си го щракнала!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти, Бети! Радвам се, че ти допада!
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Лети, чудесна идея! Харесваме карфиола, приготвен по този начин! Снимките са страхотни! :)
ОтговорИзтриванеДани, благодаря ти! И при нас е харесвана рецепта :)
ИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Много,много го обичам,Лети,и пак така апетитни снимки ни поднасяш!Прегръдки и дано се видим!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Роси!
ИзтриванеРадвам се, че се видяхме и се надявам скоро пак :)
Лети, любимо ястие ми е, но досeга не съм слагала бира в панировката. Ще пробвам и така. Бих дошла на вечеря у вас:)
ОтговорИзтриванеДобре си дошла! Казваш само кога и готово :)
ИзтриванеМного хубава става панировката с бира, само трябва да избереш хубава и не много горчива бира. Моя мъж направо разшири очи, като му казах, че този път съм използвала една от неговите бири "Старопрамен", обаче после си облиза пръстите :)) За хубаво ядене трябват качествени продукти, нали така?
Лети, чудесно си ги поднесла! Приличат на розички! И аз съм фен на панирания карфиол и тези дни ще панирам.
ОтговорИзтриванеСпорен нов ден!
Благодаря ти!
ИзтриванеСега му почва сезона, аз сигурно ще правя пак :)
Сърдечен поздрав и хубав ден!
Благодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Много обичам паниран карфиол.
ОтговорИзтриванеТвоят изглежда страхотно, Лети!
Поздрави и пожелания за хубав ден :)
Благодаря ти, Ели!
ИзтриванеСърдечен поздрав, спокойна вечер и хубаво утре!
Изглежда много апетитно!До сега не съм опитвала паниран карфиол, но определено ще опитам твоята рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Надя, надявам се да ти хареса :)
ИзтриванеНие вкъщи с половинката обичаме много, децата го ядат обаче, само на туршийка.
Благодаря за хубавите думи!
Успешна нова седмица!
Обичам, обичам, обичам ...
ОтговорИзтриванеПък в компанията на млечно-чеснов сос, още повече.
Хубав ден, Лети!
Мммм, с млечно-чесново сосче, наистина е още по-вкусен :)
ИзтриванеХубава нова седмица, Дани!
Правила съм карфиол,залят със сос Бешамел,не ме плени много,но това изглежда доста вкусно,ще пробвам :)
ОтговорИзтриванеМного хора не харесват много карфиола, но ние вкъщи го обичаме всякак. Вярно е обаче, че предпочитаме едни рецепти пред други и паниран, ни е един от любимите варианти. Наистина става вкусен и се надявам да Ви хареса. Може да пробвате и да бланширате карфиол и после, вместо с бешамел да гозалеете със сос от сирена и готварска неподсладена сметана, и после леко да запечете във фурната. Мисля, че може да ви допадне повече от бешамеловия вариант.
ИзтриванеСърдечен поздрав! :)
Лети, днес за обяд приготвих паниран карфиол по тази рецепта. Пробвах с тъмно пиво и прибавих малко индийско орехче.Стана страхотно:) Скоро ще пробвам и салатката с карфиол :)
ОтговорИзтриванеСпокойна неделя!
Много се радвам, че ви е харесал! :)
ИзтриванеБлагодаря за доверието!
Сърдечен поздрав и спорна нова седмица!
Станаха страхотни карфиолчета...чудесна рецепта
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че Ви е харесала! Благодаря за доверието и хубавия коментар.
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Здравей и от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за идеята. Панираният карфиол е любим и на моя мъж. Сега в момента ми втасват милинките по твоята рецепта, а за вечеря ще имаме от този карфиол. Поздрави!
Здравей!
ИзтриванеДано карфиола ви е харесал, така като и милинките. Много се радвам, когато някой опита рецепта и сподели мнение. Искрено благодаря за чудесните коментари, оказаното доверие и ласкавите думи! Да ви е сладко на всички в семейството!
Сърдечен поздрав!