събота, 17 септември 2016 г.

Салата с кус-кус / Couscous Salad



 Салата с кус-кус / Couscous Salad

Продукти:

около 250 гр. кус-кус,
около 150 гр. сирене,
около 10-тина черни маслини без костилки,
1 дълга краставица,
няколко стръка копър,
1 скилидка чесън,
дресинг:
3-4 с.л. (с връх) цедено кисело мляко, 
сол и черен пипер на вкус

      Начин на приготвяне:
  • Кус-кусът се сварява според указанията на опаковката. Слага се в гевгир, полива се със студена вода, отцежда се много добре и се поставя в салатна купа.
  • Краставицата се нарязва на малки кубчета, посолява се, слага се в гевгир или голяма цедка и се оставя за около 20-30 минути да се отцеди от водата (така няма да разводнява после салатата). После се прибавя към кус-куса.
  • Сиренето се натрошава, копъра се нарязва на ситно, маслините се нарязват на парченца и се прибавят към салатата. Всичко се разбърква внимателно.
  • В купичка се слагат цеденото кисело мляко, пасираната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус. Ако нямате цедено кисело мляко, то може да се замени с комбинация от 2 с.л. обикновено кисело мляко + 2 с.л. заквасена сметана. Продуктите се разбъркват до еднородна консистенция, след което дресинга се добавя към салатата и всичко се разбърква много добре. 
  • Салатата се слага в хладилник, покрита с прозрачно фолио. Сервира се много добре охладена.
      *** Количеството на продуктите е ориентировъчно, вие можете да нагодите съотношението и количествата според вашия вкус.



Няма коментари:

Публикуване на коментар