Днес ви предлагам едно предястие, което има множество предимства. То е лесно, бързо, много вкусно и стои красиво в чинията. Отговаря на всички изисквания за здравословна храна, приложимо е по време на пости и спокойно се включва във вегетарианските менюта. Може да приготвяте това предястие целогодишно, при положение, че на пазара се продава печен и замразен пипер (чушки). Аз всяка есен си пека, беля и замразявам във фризера и през зимния сезон често приготвям чушки по този начин, защото вкъщи много харесват тази рецепта.
Надявам се да хареса и на вас!
Печен пипер (чушки) с орехи и чесън / Roast Pepper With Walnuts and Garlic
Продукти:
9-10 печени пиперки (чушки),
3 скилидки чесън,
2-3 с.л. зехтин,
сол на вкус,
около 100 гр. едро начупени орехови ядки,
няколко стръка магданоз (опция)
- Печените пиперки (чушки) се обелват, семената и дръжките се отстраняват и се подреждат в салатно плато (чиния).
- Посоляват се и се поръсват със зехтин. (За по-равномерно разпределение на зехтина, може да използвате хитринка - готварска четка, която да топите в зехтина и да намажете чушките (пипера) с мазнината.)
- Чесъна се счуква, заедно с щипка сол в хаванче и чушките се намазват с чесновата паста. Може ако желаете да поръсите с мъничко лимонов сок или оцет, но аз лично в тази рецепта харесвам пиперките (чушките) повече, когато не са подкиселени.
- Поръсете обилно с едро счуканите орехови ядки.
Накрая можете да поръсите със ситно нарязан магданоз или ако предпочитате - да използвате магданоза само за украса.
Обичам чушки и тази комбинация
ОтговорИзтриванее чудесна!
Прегръдка, Лети!
И аз много обичам, затова търпят и всевъзможни превъплъщения в моята кухня :-)
ИзтриванеПрегръдки, Дани! Благодаря ти!
Не съм опитвала, а изглежда много апетитно. С удоволствие ще опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ще се радвам, ако ти допадне, Габриела! Благодаря!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Печени чушки с чесън често се правят и у нас, но кой да се сети да поръси отгоре с орехи?! :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно!
Приятен ден, Лети!
Ще се радвам да ви хареса, Тили! То и с чесънче само са прекрасни, но пък разнообразието не вреди, нали? :-)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Хубави дни до края на седмицата, Тили!
Любим вариант ....Комбинацията орехи и печена чушка е невероятна:)!Слънчев ден,Лети!
ОтговорИзтриванеИ за нас е така, Миленка, затова честичко приготвям!
ИзтриванеХубав завършек на седмицата ти пожелавам! :-)
Много хубава салатка, Лети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеПоздрави сърдечни!
На варненци все ни е на устата да кажем пиперки,нали,Лети :) ?
ОтговорИзтриванеТук е раят на салатите и тази е великолепна,бърза,семпла и ароматна!
Прегръдка!
Ами те са си пиперки, Роси! Гледай само как звучи на английски - pepper, нали? А пък на италиански е peperone. А сега ми кажи, кой е по-близо до това звучене - варненската пиперка или някаква си чушка ;-) Обаче аз уважавам желанието на всеки да нарича нещата както е свикнал и както душата му желае, та затова и заглавието указва и двете наименования :-)
ИзтриванеБлагодаря ти, мила!
Прегръдки!
Ей това го обожавам. Ама наистина!
ОтговорИзтриванеИ аз така, Мъхче! Общи са ни вкусовете :-)
ИзтриванеПоздрави и успешен старт на новата седмица!
:) Какви теми сте подхванали с Роси:))) аз все ги пиша чушки и все знам, че са пиперки и то това си е и правилно, ама навикът е голямо нещо:))) Честит празник, Лети!Бъди жива, здрава, щастлива, обичана и обичаща, вдъхновена и вдъхновяваща!
ОтговорИзтриванеАми, Кате, на варненци все ни се присмива останалата част на България, как сме наричали чушките пиперки. Та именно по тази причина и за яснота, все ги наименувам и по двата начина в рецептите.
ИзтриванеБлагодаря ти за чудесните пожелания! Бъди щастлива и обградена с внимание и обич във всеки един ден!