Печено агнешко бутче / Roast leg of lamb
Продукти:
1 агнешко бутче,
5 връзки пресен лук,
3 връзки пресен чесън,
1 връзка магданоз,
5 с.л. ситно нарязан пресен джоджен,
200 мл. доматен сок,
4-5 с.л. олио (или зехтин за готвене),
черен пипер и сол на вкус
за намазване на бутчето:
3-4 ч.л. горчица,
1-2 равни ч.л. червен пипер,
черен пипер и сол на вкус,
2 с.л. олио (или зехтин за готвене)
В това време, почистете, измийте и нарежете пресния лук и чесън. Сложете ги в голяма тава, прибавете нарязания магданоз и джоджен. Залейте с доматения сок, прибавете олиото (или зехтина за готвене). Поръсете с малко черен пипер. Сложете в тавата агнешкото бутче и покрийте тавата с фолио за печене.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна около 40 минути, след това намалете до 190 градуса и печете още около 40 минути. После махнете фолиото и печете още около 30-40 минути или до пълна готовност на месото и златисто кафява коричка.
Подходяща гарнитура към ястието е ориз.
Страхотно е - и на вкус и на вид :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много, Кайти! :-)
ИзтриванеАаа, с картофки по-добре!
ОтговорИзтриванеИ с картофки, като гарнитура става. Всекиму според вкуса :-)
ИзтриванеВинаги на Великден правя агнешкото бутче с пресен лук, но следващият път ще добавя и чесън! Сигурна съм, че това ще допълни вкуса му. Мерси за идеята, Лети!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много ароматно агнешко бутче с много зеленийки, супер е!
ОтговорИзтриванеЧудно е и каква изкусителна коричка само! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЛети, как само се е зачервило... Макар и с малко закъснение, вярвам, че е все така вкусно. ;) Като има кой да си мечтае за него... ;)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила Лети, и хубав ден!
Това е нещо, което пропуснах тази година за жалост. Но тук се нахраних доволно, Лети;) Хубав четвъртък!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за чудесните коментари и прекрасните пожелания, приятели!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!