Днес ми гостува Екатерина (Катя) от чудесния блог "My candy kitchen". Ако не сте попадали на него, време е да го посетите. Ще се насладите на вкусни блюда, приготвени с много любов и илюстрирани със слънчеви снимки. Ще научите подробности за рецептите и много интересни факти. Понякога ще присядате на удобно канапе в компанията на домакинята и някой интересен гост. Понякога ще посещавате интересни места в родината и извън нея. Ще се забавлявате, ще се усмихвате, ще се подсладите, ще ви се иска да се пресегнете и да си грабнете от монитора хапка от някое вкусно блюдо. Ето това е виртуалното местенце на Катето.
Сега ще се насладим на приготвеното от нея прекрасно меню. Тя ме е зарадвала с блюда от любимата италианска кухня. Имаме на масата прекрасни, вкусни и красиви антипасти, чудесно примо - паста "Триколоре" и един невероятно изкушаваш десерт (Кате, не знам как позна, че еклерите са едно от малкото сладки неща, които никога не отказвам да опитам).
Кате, благодаря от сърце, че прие да ми гостуваш, благодаря ти че си приготвила меню точно по мой вкус, благодаря ти за приятелството, подкрепата и милите пожелания!
Приятели, заповядайте на пиршество в кухнята на "My candy kitchen".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодарение на блоговете се запознаваме с все повече
интересни и приятни хора. Намираме все
повече приятели и най-хубавото е, че наистина се чувстваме близки, заради
споделянето на общи интереси, увлечения, хобита, лични неща, любими дестинации
и др.
Често съм споделяла, че виртуалните гостувания са не-по-малко приятни от
реалните такива. Емоциите, които
предизвикват, уважението чрез поканата на домакина, старанието чрез
приготвянето на ястия от страна на госта... всичко това е прекрасно.
И днес съм изключително щастлива, тъй като гостувам в едно от любимите ми места
– „Кулинарно приключение” на Лети! За мен Лети е прекрасен човек, мил приятел и страхотен кулинар. Въпреки, че не сме се срещали все още, усещам,
че ще си допаднем, защото позитивното излъчване на човек се усеща дори и
виртуално. Страшно много ценя такива хора, лъчезарни и добри. Блогът й е изпъстрен с вкусни рецепти, невероятни презентации и красиви снимки
и за мен е чест да се впусна в едно забавно кулинарно приключение с Лети!
Когато получих поканата много се зарадвах и естествено малко
притесних, относно избора на ястия. Натоварих се с различни покупки, за
френска и италианска кухня, дълго се чудех на коя точно да се спра. Дори приготвих едно френско ястие, но незнам
по какви причини ми се струваше, че нещо сякаш не ми се връзваше на
гостуването.
Реших да заложа на италианската кухня, със Средиземноморски привкус, лека,
лятна и ароматна.
За основно избрах паста Триколоре, и тъй
като пастата е много красива, цветна и интересна, много исках да акцентирам
върху нея, реших да я поднеса със зеленчуци, а соса отделно. Реших да направя
сос без варене, лек и свеж с класически италиански продукти. Сосът може да се
обогати с различни подправки на вкус, лимонов сок, Йогурта може да се замени
със заквасена сметана или кисело мляко. Зеленчуците също може да са според
вкуса.
Десерта ми е класически профитероли с шоколадов крем.
И така ето го моето италианско меню,
приготвено специално за теб Лети и приятелите на този прекрасен блог:
Мини Капрезе - чери домати, бейби моцарела, зехтин и пресен босилек
Антипасти с аншоа, чери домати, моцарела. Каперси и маслини
Салата от октопод и ролца от раци
Съчетание от отопод и ролца от раци,
овкусени със зехтин и лимонов сок, класически подправки от Средиземноморието.
Продукти:
2 сварени пипала от октопод
4 ролца от раци, бланширани
сок от лимон, прясно изцеден, на вкус
зехтин
сол
сух риган
пресен копър
Приготвяне:
Нарежете пипалата и ролцата на едро.
Поставете ги в купа и поръсете със
сухият риган и копъра. Добавете сол, зехтин и лимонов сок на вкус.
Разбъркайте добре и поднесете.
Паста Триколоре
със зеленчуци
Продукти:
1/2 пакет паста / използвах Триколоре
1 червена чушка
4 бели аспержи
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
няколко чери домати
1 малка тиквичка
сол, черен пипер
зехтин
Приготвяне:
Обелете аспержите с белачка за зеленчуци. Пуснете ги във
вряща вода със малко сол, захар, черен пипер и зехтин. Оставете ги за около 10
минути да се варят. Извадете ги и ги отцедете.
Загрейте в тиган зехтин и добавете нарязаният на полумесеци лук и пресованият чесън.
Добавете останалите нарязаната на пръчици и на полукръгчета тиквичка, чери доматите - цели, аспержите на кръгчета или на едро, чушката на лентички. Посолете и поръсете с черен пипер.
Оставете да се готвят на средна температура, до омекване, за около 10 минути.
Сварете пастата, според указанията на опаковката.
Поднесете сварената и отцедена паста със зеленчуците, полейте със зехтина, от готвенето и поднесете със сос.
Загрейте в тиган зехтин и добавете нарязаният на полумесеци лук и пресованият чесън.
Добавете останалите нарязаната на пръчици и на полукръгчета тиквичка, чери доматите - цели, аспержите на кръгчета или на едро, чушката на лентички. Посолете и поръсете с черен пипер.
Оставете да се готвят на средна температура, до омекване, за около 10 минути.
Сварете пастата, според указанията на опаковката.
Поднесете сварената и отцедена паста със зеленчуците, полейте със зехтина, от готвенето и поднесете със сос.
Сос:
2 с.л. Пармезан, прясно настърган
1 скилидка пресован чесън
3 филета Аншоа от консерва
1 ч.ч. Йогурт
черен пипер
няколко каперси от консерва
1 скилидка пресован чесън
3 филета Аншоа от консерва
1 ч.ч. Йогурт
черен пипер
няколко каперси от консерва
Приготвяне:
Смесете всички продукти и ги пасирайте до хомогенност.
Профитероли с
шоколадов крем
Продукти:
2 яйца
1/2 ч. ч. вода
1/4 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. брашно
Приготвяне:
В тенджера смесете водата и олиото. Сложете на котлон.
Когато течността заври прибавете брашното наведнъж, бъркайте
докато сместа започне да се отлепва от дъното и стените на тенджерата.
Отстранете от котлона.
Оставете за около 5 минути да се охлади и добавете едно по
едно яйцата към сместа като след добавянето на всяко яйце разбърквате, докато
се поеме.
Оформете профитероли с помощта на две лъжици върху хартия за
печене.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 С за около
20 минути, или до златисто оцветяване.
Отворете леко вратата на фурната и оставете така за 5 мин.,
за да не спадне обема.
Извадете профитролите и ги оставете да изстинат.
Цепнете ги леко и напънете с крем. Подредете ги в тавичка
или поднос и ги покрийте с крем.
Крем:
2 пакетчета "Крем Оле" Д-р Йоткер шоколад
800 мл прясно мляко
800 мл прясно мляко
Направете крема според указанията на опаковката.
Надявам се ястията да са ви допаднали, а на теб Лети,
искрено и сърдечно благодаря за жеста на внимание, за топлото посрещане и за
това, че днес присъствам в това прекрасно кътче!
Прегръщам те, целувам те и ти благодаря за
прекрасните емоции!
На всички пожелавам прекрасно лято, много усмивки, забавления,
вкусни храни и забавни приключения!
Ох, че вкусотии... Прекрасно е менюто, всичко ми харесва страшно много! Браво, Кате, отново си се представила повече от чудесно! Лети, поздравления и за теб - чудесна гостенка имаш. Сърдечни поздрави и за двете ви!
ОтговорИзтриванеП.П. А аз сега още повече се спекох какво да измисля... Лети, само да се вдъхновя и ще ти драсна. ;)
Гери, наистина Катето сътвори прелестно меню! Но хич да не се плашиш, ти си така креативна, че не се съмнявам и за секунда в теб, ще чакам колкото трябва :-)
ИзтриванеБлагодаря ти за чудесния коментар, мила!
Прегръдки!
И двете сте невероятни. Кате, нямам думи за менюто ти- италианските ресторанти ряпа да ядат. Продължавайте в същият дух. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТаня, наистина ястията на Катето са невероятни! Благодаря ти за хубавите думи!
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Лети, имаш чудесна гостенка!
ОтговорИзтриванеИ както винаги е предложила едно разнообразно меню :)
Прегръдка и за двете!
Наистина е чудесна - освен вълшебница в кухнята е и невероятно мила и сърдечна!
ИзтриванеПрегръдки, Дани!
Неустоими ястия, прекрасна гостенка и перфектна домакиня! Благодаря и на двете ви за насладата! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи, Евка!
ИзтриванеСърдечен поздрав! :-)
Скъпа Лети, много ти благодаря за гостоприемството! Удоволствие е, човек да гостува на такова прекрасно място и с толкова прекрасен домакин! След като разкрихме мистиката относно подбора на ястия, искам да ти кажа, че страшно много се радвам, че цялото меню ти е любимо! Сега разбирам защо френското меню така упорито ми се опъваше:), но пък виж за италианското ме обхвана такава творческа еуфория, че ако бях продължила, може би ще трябваше да ти гостувам на няколко пъти:). Щастлива съм от всяка дума, която си написала за мен и блогът ми. На всички благодаря за прекрасните коментари и за това, че се присъединихте към нас! Бонбонени прегръдки от мен!
ОтговорИзтриванеЗа мен беше повече от удоволствие, Кате! Много се радвам, че ми гостува! Благодаря ти за отзивчивоста, за това че си така мила и сърдечна - ти дойде на гости с много повече от прекрасните блюда, които приготви, предложи ми своята подкрепа в момент на изпитание и за това ти благодаря от цялото си сърце!
ИзтриванеПрегръдки!
Лети,поздравявам те за избора на гост!Бонбончето е моя любимка!!!
ОтговорИзтриванеВинаги изпипва детайлите и предлага пиршество за сетивата!!!
Поздрави и за двете Ви!!!
Катето е по-сладка и от бонбон! Много мил човек, а отделно от това и прекрасен кулинар!
ИзтриванеБлагодаря ти, Мириамс!
Прекрасни дами...близки до сърцето ми............:)))браво,момичета!
ОтговорИзтриванеМиленка, благодаря за хубавите думи!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Сладко и красиво гостуване ! Катюша знае как се ходи на гости :) !
ОтговорИзтриванеПоздравления и за домакинята !Бъдете здрави , момичета !
Наистина страхотна е Бонбончето! Великолепно меню направи!
ИзтриванеБлагодаря ти за хубавия коментар, Ивана!
Сърдечен поздрав!
Вкусно меню, разнообразно, красиво поднесено - въобще изкушаващо!
ОтговорИзтриванеПоздравления за прекрасната гостенка и за гостоприемната домакиня!
Прегръдки и за двете!
Прегръдки и за теб, Тили!
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи, Катето ги заслужава!
Ехааа, какво апетитно и колоритно меню само ти е приготвила Катето!
ОтговорИзтриванеЧудесен избор на гост, Лети! Благодаря за споделено удоволствие!
Прегръдки и хубав край на седмицата!
Така е, Пепинко, менюто е страхотно, а гостенката ми чудесна!
ИзтриванеПрегръдки и успешна нова седмица!
Честита ти гостенка, Lety! Катето е прекрасна, а менюто, което е избрала - уникално! Харесвам блог гостуванията и събирането под един покрив на две любими блогърки, както е в случая. Всичко най-добро желая и на двечките! Дано виртуалното приятелство прерасне в реално и да споделите емоции от такъв тип гостуване. Прегръдки и усмихнат ден, слънчеви момичета!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за милите думи и пожелания!
ИзтриванеПрегръдки и цвутни, чудесни летни дни!
Лети,избора ти на гост е стопроцентово отличен!
ОтговорИзтриванеДа поседне човек във вашата компания реално би било безценно прекарано време!
Радвам се,че присъствах на това виртуално пиршество при две изключително талантливи дами!
Цялото меню е божествено,подбрано с огромно желание и приготвено с много старание!
Моите топли прегръдки и за двете ви,мили момичета!
Роси, ти както винаги си много мила! Благодаря ти за хубавите думи!
ИзтриванеПрегръдки!