Хрупкави бисквитки / Old Fashioned Crispy Cookies
Продукти:
400 гр. брашно,
щипка сол,
120 гр. пудра захар,
200 гр. масло,
1 яйце,
1 ампула ванилова есенция
за намазване: 1 жълтък и 1 с.л. прясно мляко
за украса, ако желаете такава, може да използвате по избор: счукани ситно ядки, цветна кристална захар, кандирани череши или сушени боровинки.
Начин на приготвяне:
- Брашното се пресява в купа. Прибавя се захарта, солта, нарязаното на малки парченца масло, яйцето и ванилията. Продуктите се месят с ръце, така че брашното да се смеси с другите съставки, докато се получи гладко тесто.
- Тестото се увива във фолио за съхранение и се прибира в хладилник за минимум 30 минути, най-добре за около 1 час.
- Добре охладеното тесто се разточва на кора с дебелина около 3 мм. С формичка се изрязват бисквитки. Бисквитките се подреждат във тава покрита с хартия за печене на разстояние около 3 см. една от друга. В купичка се смесват разбития с вилица жълтък и млякото, с помоща на готварска четка бисквитките лекичко се намазват отгоре. За украса могат да се поръсят по избор със ситно смлени ядки, цветна кристална захар, както и да се украсят със сушена боровинка или половинка от кандирана череша, захарни пръчици или каквото фантазията ви подсказва.
- Пекат се в предварително загрята до 190 градуса фурна до златисто - това отнема между 12-15 минути на тава.След изваждане от фурната, внимателно се пренасят с шпатула върху решетка, за да изстинат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар