Едно ястие много лесно за приготвяне и същевременно много вкусно, а също така и малко по-различно от обичайното. При тази рецепта готвачът е моят съпруг, а от мен плейтинга и фотосите :) Източник на рецептата: cookaround.com
Свински ребърца по мадридски / Madrid Style Pork Ribs
Продукти:
около 1,5 кг. свински ребра,
2-3 скилидки чесън,
1 връзка магданоз,
1 глава лук,
1 с.л. червен пипер,
1 ч.л. млян черен пипер,
сол на вкус,
около 60 ml зехтин
Начин на приготвяне:
- Много ситно се нарязват лука, чесъна и магданоза и се смесват в купичка.
- Ребрата се нарязват на порционни парчета и се поставят в съд. Прибавя се зехтина, солта, черния и червения пипер, както и много ситно накълцаните лук, чесън и магданоз. Всичко се обърква много добре с ръце, така че всички подправки и продукти да се смесят и полепнат по ребрата от всички страни.
- Всичко се прехвърля в тавичка с незалепващо покритие. Ребрата се пекат в предварително загрята до 150℃ (без вентилатор), БЕЗ ДА СЕ ПОКРИВАТ с фолио или капак, около 60-70 минути (но все пак точното време зависи от фурната).
- Сервират се с гарнитура по избор. На снимката гарнитурата е два вида пюре – картофено и от моркови, но вие можете да сервирате с пържени или печени картофи, сотирани или задушени зеленчуци или любима свежа салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар