Днес на фокус ще бъде любимото ястие на дъщеричката ми. Приготвям крилца по тази рецепта, поне четири пъти в месеца. Много допадат и на двете ми деца. Рецептата е лесна и подготовката отнема много малко време.
Опитайте и вие, надявам се да ви хареса! :-)
Пилешки крилца със соев сос и мед / Нoney Baked Chicken Wings
Продукти:
10-12 пилешки крилца,
около 60-70 ml соев сос (или около 7-8 с.л.),
1 кафена чаша вино,
3 с.л. зехтин,
2 ч.л. горчица,
3 с.л. лъжици мед (не захаросан, а течен),
1/2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус,
- Застелете тава с хартия за печене (така ще си спестите търкането после).
- Наредете пилешките крилца. Поръсете ги лекичко със сол, но внимавайте - соевия сос, който ще се използва в рецептата също е солен. Така че, тези които обичат по-безсолни ястия, може изобщо да не солят крилцата, а останалите - да действат внимателно със солта. Поръсете крилцата с малко черен пипер и с червения пипер.
- В купичка смесете виното, зехтина, горчицата, меда и соевия сос. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Най-лесно и бързо е с телена бъркалка. Другият начин е, да сложите продуктите в буркан, да затворите капачката и да раздрусате енергично, докато продуктите се смесят добре.
- С помоща на супена лъжица полейте всяко от крилцата със соево-медената смес. Покрийте тавичката с фолио. Печете на 200-210 градуса около 30-40 минути. После махнете фолиото и печете на грил-функцията на фурната (а който няма такава - на високи градуси), като поливате отвреме навреме крилцата със соса от тавичката, докато крилцата се зачервят апетитно.
Прекрасни са Лети :)) Правя ги по същия начин и са любими и на моите деца. По тази рецепта мариновам и ребрата, преди да ги опека и стават невероятни. Поздрави !
ОтговорИзтриванеС ребра не съм опитвала, непременно ще пробвам. Благодаря за идеята, Кайти!
ИзтриванеПоздрави сърдечни!
Вкусно, много вкусно, Lety!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря много!
ИзтриванеНаистина са вкусни и децата ги обожават :-)
Поздрави и хубави почивни дни!!
Чудесни са, Лети!
ОтговорИзтриванеСядам с децата :)
Прегръдка!
Нареждай се на масата, Дани ще има за всички ;-)
ИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
Лети, това е любимо, но предпочитам бутчетата.
ОтговорИзтриванеВесе, правила съм и с бутчета - все си е вкусно, но малката госпожица държи на крилцата :-)
ИзтриванеПоздрави и пожелание за чудесни почивни дни!
Много апетитни крилца, Лети!
ОтговорИзтриванеИ аз харесвам такива, грабвам си едничко :)
Прегръдка за теб и хубава вечер :)
Благодаря, Пепинко!
ИзтриванеВзимай, взимай, че не останаха, децата ги излапват бързо ;-)
Прегръдки и хубави почивни дни!
Как няма да им харесва! И на пораснало дете като мен много биха се усладили. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Лети!
Благодаря ти, мила!
ИзтриванеТе и на мен ми се услаждат, ама трябва да се внимава с калориите, че вкусни, ама калорични - изобщо не мога да хапна колкото ми се иска :-)
Прегръдки и хубави почивни дни, Гери!
Апетитни и съблазнителни! И не на последно място - бързо за приготвяне!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Лети!
Благодаря ти, Тили!
ИзтриванеВярно е, лесни са за приготвяне и много вкусни стават - изобщо, идеална рецепта за децата!
Поздрави сърдечни!
Прекрасно звучи но дали не разбрах за бяло вино ли говорим? ??
ОтговорИзтриванеЕли, наистина съм пропуснала да напиша вида на виното. Благодаря, че ми обърнахте внимание, ще добавя в рецептата.
ИзтриванеБяло вино слагам, но веднъж когато не бях забелязала, че бялото ми вино е свършило, приготвих и с червено. Стават малко по-различни, но пак си бяха много вкусни. Все пак, предпочитам да ги правя с бяло.
Сърдечни поздрави и отново благодаря!
Киснете ли ги преди това,или направо в тавата :-)
ОтговорИзтриванеАз ги приготвям без предварително да ги накисвам в марината.
Изтриване