Продължавам да съм на пиперена вълна и ето го новото предложение за пълнени пиперки (чушки). След пълнените чушки (пиперки) по шопски, сега един различен вариант с пилешко месо - пиперени ладийки. Надявам се да ви харесат!
Пиперени ладийки / Pepper boats
Продукти:
за 4-5 порции
6-8 пиперки (чушки) за пълнене,
около 400- 500 гр. обезкостени пилешки пържолки от бут (или пил. филе без кожа),
2 домата (среден размер),
4-5 гъби печурки,
2 скилидки чесън,
1 малка глава лук ( или 2-3 стръка пресен лук),
1-2 с.л. сос "Уорчестър",
1-2 ч.л. горчица,
1 равна ч.л. червен пипер,
черен пипер и сол на вкус,
1-2 щипки чубрица,
1-2 щипки сух босилек,
няколко стръка магданоз,
3 с.л. зехтин за готвене (или олио)
за запичане: кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пиперките (чушките). Разполовете ги внимателно по дължина и отстранете семките. Подредете половинките чушки в тавичка.
Нарежете пилешкото месо на по-малки хапки и го сложете в купа. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги прибавете при месото. Добавете ситно нарязания магданоз, горчицата, червения и черния пипер, сол на вкус, чубрицата, босилека и соса "Уорчестър". Разбъркайте добре.
Покрийте купата с фолио за свежо съхранение (или капак) и оставете в хладилника за 30 минути.
Почистете и нарежете гъбите. Нарежете доматите първо на колелца и после колелцата на полумесеци.
Загрейте зехтина (олиото), изсипете съдържанието на купата, рибавете гъбите и задушете на среден огън, като разбърквате отвреме навреме за около 15 минути.
Отстранете от огъня. С така приготвеното пилешко месо, напълнете пиперките (чушките), като между пилешките хапки поставяте и тънки резенки домат. Сипете във всяка от ладийките и от соса получен при задушаването на месото.
Налейте на дъното на тавичката съвсем малко вода и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Малко преди да са напълно готови, покрийте ладийките с резенчета кашкавал и допечете.
Чудни ладийки!
ОтговорИзтриванеМного много апетитни!
Пилешко, гъбки, чесънче..красота!
Поздрави!
Благодаря за хубавите думи!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Чудесни и леки :) Поздрави Лети !
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кайти!
ИзтриванеПоздрави и хубави есенни дни!
Лети, харесват ми и само, ако знаеш как ми харесват, чак изненадващо ми пригладня от гледката :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, със сигурност ще опитам!
Поздрави!
Благодаря! Ще се радвам да ти харесат, Таня!
ИзтриванеПоздрави и хубави есенни дни!
Лети, чудесно допълнение на серията :)
ОтговорИзтриванеИ прекрасни снимки!
Прегръдки!
Дани, благодаря! Не сварвам с публикациите, иначе ще попълвам още :-)
ИзтриванеПрегръдки!
Много вкусно предложение отново, лети! Не че съм изненадата.Твоите рецепти винаги се отличават с голямо разнообразие, стил на поднасяне и божествен вкус! Сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!!! Караш ме сега да се изчеврвявам :-)
ИзтриванеСърдечни поздрави и хубави есенни дни!
И още как! Като знам колко се обичат пиленцето и чушките, вече знам и аз колко ще заобичам новото ти предложение, Лети. :) Много вкусни снимки!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила Лети, и усмихнат ден ти желая!
Ще се радвам да опиташ, Гери!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Поздрави сърдечни!
Много апетитно, Лети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Веси!
ИзтриванеПоздрави и хубави есенни дни!
Превъзходен вариант ,Лети!Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка! :-)
ИзтриванеПоздрави!