сряда, 15 октомври 2014 г.

Пиперени ладийки / Pepper boats


   Продължавам да съм на пиперена вълна и ето го новото предложение за пълнени пиперки (чушки). След пълнените чушки (пиперки) по шопски, сега един различен вариант с пилешко месо - пиперени ладийки. Надявам се да ви харесат!

Пиперени ладийки / Pepper boats

Продукти:

за 4-5 порции

6-8 пиперки (чушки) за пълнене,
около 400- 500 гр. обезкостени пилешки пържолки от бут (или  пил. филе без кожа),
2 домата (среден размер),
4-5 гъби печурки,
2 скилидки чесън,
1 малка глава лук ( или 2-3 стръка пресен лук),
1-2 с.л. сос "Уорчестър",
1-2 ч.л. горчица,
1 равна ч.л. червен пипер,
черен пипер и сол на вкус,
1-2 щипки чубрица,
1-2 щипки сух босилек,
няколко стръка магданоз,
3 с.л. зехтин за готвене (или олио)

за запичане: кашкавал  


Начин на приготвяне:

  Измийте и подсушете пиперките (чушките). Разполовете ги внимателно по дължина и отстранете семките. Подредете половинките чушки в тавичка.
  Нарежете пилешкото месо на по-малки хапки и го сложете в купа. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги прибавете при месото. Добавете ситно нарязания магданоз, горчицата, червения и черния пипер, сол на вкус, чубрицата, босилека и соса "Уорчестър". Разбъркайте добре. 
  Покрийте купата с фолио за свежо съхранение (или капак) и оставете в хладилника за 30 минути.
  Почистете и нарежете гъбите. Нарежете доматите първо на колелца и после колелцата на полумесеци.
  Загрейте зехтина (олиото), изсипете съдържанието на купата, рибавете гъбите и задушете на среден огън, като разбърквате отвреме навреме за около 15 минути.
  Отстранете от огъня. С така приготвеното пилешко месо, напълнете пиперките (чушките), като между пилешките хапки поставяте и тънки резенки домат. Сипете във всяка от ладийките и от соса получен при задушаването на месото.
  Налейте на дъното на тавичката съвсем малко вода и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Малко преди да са напълно готови, покрийте ладийките с резенчета кашкавал и допечете. 


16 коментара:

  1. Чудни ладийки!
    Много много апетитни!
    Пилешко, гъбки, чесънче..красота!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  2. Чудесни и леки :) Поздрави Лети !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кайти!
      Поздрави и хубави есенни дни!

      Изтриване
  3. Лети, харесват ми и само, ако знаеш как ми харесват, чак изненадващо ми пригладня от гледката :)
    Чудесно предложение, със сигурност ще опитам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Ще се радвам да ти харесат, Таня!
      Поздрави и хубави есенни дни!

      Изтриване
  4. Лети, чудесно допълнение на серията :)
    И прекрасни снимки!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря! Не сварвам с публикациите, иначе ще попълвам още :-)
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. Много вкусно предложение отново, лети! Не че съм изненадата.Твоите рецепти винаги се отличават с голямо разнообразие, стил на поднасяне и божествен вкус! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!!! Караш ме сега да се изчеврвявам :-)
      Сърдечни поздрави и хубави есенни дни!

      Изтриване
  6. И още как! Като знам колко се обичат пиленцето и чушките, вече знам и аз колко ще заобичам новото ти предложение, Лети. :) Много вкусни снимки!
    Прегръдки, мила Лети, и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да опиташ, Гери!
      Благодаря ти!
      Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  7. Отговори
    1. Благодаря ти, Веси!
      Поздрави и хубави есенни дни!

      Изтриване
  8. Превъзходен вариант ,Лети!Поздравления!

    ОтговорИзтриване