четвъртък, 15 март 2012 г.
Капучино кейк с маскарпоне и две години "Кулинарно приключение"
Не мога да повярвам, че са изминали две години откакто направих този блог, но май е факт :)
Не винаги ми остава толкова време, колкото ми се иска за него, но въпреки всичко тук прекарвам много приятни минутки, било докато пускам поредната публикация, било докато се разхождам из приятелските блогове. За тези две години се запознах с много чудесни хора, забавлявах се, усмихвах се, възхищавах се, опитвах нови вкусове и рецепти, приятно си общувах с вас, скъпи приятели. Научавах чудесни новини за семейни празници и събития, за ваши пътувания и преживявания.
Беше хубаво, вкусно, забавно и удовлетворяващо. Харесва ми!
Благодаря ви, че ме навестявахте, благодаря ви за всички хубави коментари, благодаря ви, че ми се доверявахте и изпробвахте от рецептите, които показвах в блога.
Пожелавам на всички приятели и читатели да са живи, здрави, усмихнати и в домовете им да царят уют и топлина :)
Почерпете се с парченце от този капучино кейк. Да ви е сладко!
Капучино кейк
Продукти:
за кейка:
250 гр. масло,
4 яйца,
150 мл. кисело мляко,
1 ампула ванилия,
230 гр. кафява захар
280 гр. брашно,
1 с.л. какао,
1 равна ч.л. бакпулвер,
100 мл. капучино (приготвено от 2 с.л. инстантно капучино и 100 мл. вода) или 100 мл. силно кафе (от 2 с.л. инстантно кафе и 100 мл. вода)
За крема:
350 гр. маскарпоне,
пудра захар
За декорация: около 60 гр. черен шоколад
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намаслете кейкова форма - правоъгълна с размери 20-30 см. или кръгла с диаметър 24 см. и застелете дъното с хартия за печене.
Стопете в микровълновата фурна маслото, когато изстине прибавете леко разбитите с вилица яйца, киселото мляко, и разбъркайте с телена бъркалка, докато продуктите се смесят добре. Прибавете захарта и ванилията и кафето (не трябва да е горещо, а със стайна температура) и разбъркайте отново.
Пресейте брашното, смесете го с бакпулвера и какаото.
Прибавете сухите съставки към течните като разбърквате с дървена лъжица.
Получената кейкова смес изсипете в подготвената форма за печене.
Печете около 30 минути или докато дървено шишче забодено в кейка излезе чисто без полепнали трохи.
Оставете кейка да изстине във формата.
В това време разбийте маскарпонето като прибавяте пудра захар, докато крема е достатъчно сладък за вашия вкус.
Намажете изстиналия кейк с крема.
Декорирайте отгоре с настърган на едро черен шоколад или може да поръсите с малко какао.
Рецептата е адаптирана от bbc good food
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Фантастична почерпка за рожден ден!Фантастичен блог с фантастични рецепти!Да си все така креативна и готина, миличка!Честито!
ОтговорИзтриванеЛети, кейка е превъзходен! Честити две годинки :)
ОтговорИзтриванеЛети, Честити две годинки на блога! Пожелавам ти още много кулинарни приключения! Сладкиша е разкошен! Поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеЧестито, Лети! Още много години вкусотийки и виртуални приятелства!
ОтговорИзтриванеИзкушаващ кейк, непременно ще го направя!
Честити ти две годинки, Лети!
ОтговорИзтриванеПродължавай да ни радваш с красивите снимки на вкусните изкушения!
Особено сладките, нали сами в липса на мен :))
Много е сочен този кейк, трябва ми сладкиш за утре вечер и мисля, че вече го намерих :))
Поздрави и хубав ден!
Честита годишнина,Лети!Пожелавам ти още много хубави публикации, които да носят и на теб и нас радост и вдъхновение!Взимам си първа от сладкиша , чудесен е!
ОтговорИзтриванеМила Лети,
ОтговорИзтриванеЧестита ти годишнина на блога!
Радвам се, че си една от виртуалните ми приятелки-кулинарни съмишленици!Имаш чудесен блог, в който предлагаш много, оригинални и вкусни рецепти!Пожелавам ти още много вдъхновяващи вкусотии, с които да зарадваш близките си и нас-готвещото интернет обшество :-)))
Прегръдки и хубав ден!
Лети,и тук искам още веднъж да ти честитя годишнината на блога и да ти пожелая най-вече да имаш повече време за това любимо хоби!Почитатели имаш много,вдъхновение не ти липсва,така че най-вече ти е нужно време,за да му се радваш на това прекрасно кътче с много приятели!
ОтговорИзтриванеКейкът ти много ми харесва,стои някак влажен,сигурно от маскарпонето!
Отдавна се каня на един такъв капучинов аромат да се пробвам и твоят идва тъкмо навреме!
Освен това си задминала на външен вид първоизточника,който не би ми хванал така окото,както твоят-великолепен цвят има!
Прегръдки и до довечера!
Честити 2 годинки :)! Пожелавам още много вкусни и интересни рецепти ! Но най - вече здраве и късмет ! Черпя се с ей това много вкусно и сочно изглеждащо парче кейк !
ОтговорИзтриванеХубав ден ,Lety ! Поздрави !
Лети, честит рожден ден на вкусния ти блог! Никога не спирай да ни показваш прекрасните си кулинарни творения! Кейка изглежда много апетитно, с удоволствие ще хапна едно парченце с кафето! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЛети, мила, честита блогогодишнина! Все така да продължаваш да ни радваш, изкушаваш, вдъхновяваш и усмихваш още поне 100 пъти по две! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЛети, честит празник на блогчето! Пожелавам ти още много по 2 да празнуваш! Продължавай да ни радваш с вкусни рецепти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за виртуалната почерпка!
Поздрави!
Честита втора годинка на този прекрасен блог!
ОтговорИзтриванеМного кулинарни вдъхновения, на които да ставаме свидетели!
Чудесен сладкиш!
Поздрави!
Лети, знаеш че за мен е удоволствие да ти "гостувам"
ОтговорИзтриванеЧудесно място, прекрасни рецепти и красиви снимки от пътешествия!
Почерпката е страхотна, а кейка изглежда много сочен!
Топли прегръдки и още много кулинарни фантазии!
Поздравления, Лети! Страхотен сладкиш!
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден на прекрасния ти блог! Пожелавам ти много вдъхновение!
Честит празник, Вили! Нестихващо вдъхновение, безброй последователи и успехи ти желая!
ОтговорИзтриванеКейкът е невероятен и с удоволствие ще се почерпя! :)
Мили приятели,
ОтговорИзтриванесърдечно ви благодаря за чудесните думи и пожелания!
Страхотни сте!
Честити годинки на блога! Винаги с удоволствие влизам тук, а всичко което съм пробвала е прекрасно. Сладкишът много ми хареса и ще го изпробвам в скоро време :)
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Много благодаря за тези хубави пожелания и за чудесните думи!
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Честита втора годинка, Лети!
ОтговорИзтриванеПочерпката е много изкусителна. Страшно си падам по такъв тип сладкиши (то аз по всякакви типове си падам, де)
Поздрави и пожелания за хубав уикенд!
Ели, много си мила! Благодаря ти от сърце!
ИзтриванеПоздрав и пожелание за много пролетно настроение през идните дни!
Мила Лети! Най-напред искам да се извиня за отсъствието си, но то не е само в твоя блог, а изобщо в кулинарното пространство. Надявам се скоро пак да съм на пълни обороти и да мога да посещавам любимите си блогове и невероятните с приятели.:-))
ОтговорИзтриванеОсвен това искам, мила Лети, от сърце да честитя рождения ден на прекрасното ти блогче и да пожелая още много вкусни рецепти, изкусителни снимки, идеи, вдъхновение, читатели и почитатели.:-))) Изключително ми е приятно да ти гостувам и ще го правя и занапред с огромно удоволствие!
Почерпката е невероятна, но от майстор като теб не е учудващо.:-!!
Топла приятелска прегръдка и продължавай да ни радваш все така!
Мони, миличка, няма нужда от извинения! Наистина не винаги можем да бъдем на линия, понякога реалния живот настоятелно изисква своето и виртуалния трябва да почака. Но трябва да ти кажа, че много, много ми липсваше и се радвам да те видя пак тук :)
ИзтриванеБлагодаря ти за чудесните думи и пожелания!
Голяма прегръдка!
Честит рожден ден на блогчето ти!Прекрасно е при теб!Вкусни рецепти и красиви снимки!
ОтговорИзтриванеА сладкиша е невероятен!
Много благодаря за хубавите думи! Винаги си добре дошла!
ИзтриванеСърдечен поздрав и пожелание за пролетно настроение!
Диди,
ОтговорИзтриванеЕли,
Мони,
gogolina,
Благодаря ви за хубавите думи, високата оценка и приятелското отношение!
Сърдечен поздрав и пожелание за прекрасни пролетни дни!
Лети, честит рожден ден на това прекрасно, вкусно и красиво местенце! Още много пъти по толкова да празнуваме заедно!
ОтговорИзтриванеА кейкът е възхитителен, много обичам моркови в сладкиш, съчетанието с маскарпоне просто е прекрасно!
Хубава, слънчева неделя ти желая!
Много ти благодаря, Мариетка! Много си мила!
ИзтриванеСърдечен поздрав и много пролетно настроение!
Лети, честит рожден ден и от мен!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че си създала това вкусно и уютно местенце!
Кейкът е чудесен и с удоволствие ще го приготвя! Благодаря, че сподели рецептата!
Сърдечен поздрав!
ЧРД на блога ти, Лети! Много верни читатели и почитатели да имаш!
ОтговорИзтриванеКейкът е страхотен!:)
Честита пролет! Нека е слънчева и усмихната!:)
Лети, на една голяма провлачена патерица ти честитя втората годишнина на прекрасния ти блог и ти пожелавам много здраве, вдъхновение и удоволствие при списването му! Аз се чувствам много добре тук и винаги намирам вкусни и интересни идеи. Днешната рецепта определено ме провокира и вдъхнови както със съставките си, така и с външния си вид! Ще се пробва! Хубава неделя1
ОтговорИзтриванеЛеви,
ОтговорИзтриванеКокона,
Гуинет,
благодаря за хубавите пожелания!
Честита пролет и на вас - да сте живи, здрави и с много слънце в очите! :)