петък, 10 август 2018 г.

Лятна салата с кус-кус / Summer Couscous Salad



Лятна салата с кус-кус / Summer Couscous Salad 

Продукти:

200 гр. кус кус,
1 голяма червена пиперка (чушка),
1 голяма зелена пиперка (чушка),
2 малки тиквички,
3 стръка зелен лук,
половин глава червен лук,
половин връзка магданоз,
1 скилидка чесън,
сока на 1 лимон,
зехтин,
сол и черен пипер на вкус

  • Кус-кусът се сварява според указанията на опаковката. Слага се в гевгир, полива се със студена вода, отцежда се много добре и се поставя в салатна купа.
  • Тиквичката се нарязва на кубчета. Пиперките (чушките) се почистват от семенната част и също се нарязват на кубчета. В дълбок тиган се загрява зехтин за готвене (или олио) и тиквичките се сотират за няколко минути (накрая трябва да останат не напълно омекнали, а все още леко хрупкави). Изваждат се с решетеста лъжица и се прибавят в купата при кус-куса. След тиквичките се сотират и пиперките, след като леко поомекнат се изваждат с решетеста лъжица и също се прибавят в купата.
  • Зеленият лук, червеният лук и магданозът се нарязват на ситно. Скилидката чесън се счуква. Всичко се прибавя към останалите продукти в купата и се разбърква много добре.
  • Салатата се подправя с лимоновия сок, зехтин и със сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре. Поднася се охладена.


2 коментара:

  1. Отговори
    1. Наистина е чудесна в летните горещини с чаша студено бяло вино!
      Поздрави сърдечни, Марта!

      Изтриване